Het blauwste siergras

Het blauwste siergras

Het laagblijvende extra blauwe siergras Festuca glauca ‘Intense Blue’ zorgt met zijn stevige grijsblauwe sprieten het hele jaar door voor tuinplezier.  Misschien ken je de soort Festuca glauca ook als blauw schapengras of zwenkgras, vanwege de wuivende bewegingen. De Festuca glauca zal zich in jouw tuin of op je balkon makkelijk thuis voelen, want hij heeft weinig onderhoud nodig.

Blauw, blauwer, blauwste siergras

Met de blauwe kleur beschermt de Festuca glauca ‘Intense Blue’ zich tegen de zon. Hoe meer stralen hij vangt, hoe feller de sprieten blauw kleuren. De beste plek voor deze magische plant is dan ook in de zon en op goed waterdoorlatende grond. Een prima siergras dus voor de droge en warme zomers van deze tijd. Al kan af en toe wat extra water geen kwaad. In de schaduw voelt deze taaie rakker zich niet thuis, maar halfschaduw kan hij goed aan.   

De Festuca glauca ‘Intense Blue’ gaat maar door! 

Het hele jaar door blijft dit siergras met een hoogte van ongeveer 40 cm je verrassen. In de maanden mei tot juli schieten de blauwgrijze aren uit de pol omhoog. In de zomer verkleuren ze naar geel. Deze kun je eventueel afknippen. Van de overblijvende blauwgrijze grassprieten geniet je ook in de herfst en de winter. Dit siergras is een keiharde overwinteraar. Hij kan zelfs strenge vorst prima aan. In het voorjaar pluk je wat verdorde sprieten weg. 

Trouwe tuinvriend 

Door deze vijf eigenschappen past de Festuca glauca ‘Intense Blue’ goed in iedere tuin:

  1. Het is een makkelijk siergras dat om weinig onderhoud of mest vraagt.
  2. De pollen komen zowel in de tuin als in een pot goed tot hun recht. 
  3. Deze grassoort behoudt in de winter zijn kleur.
  4. Het stevige siergras is ook een prima bodembedekker. 
  5. Festuca glauca combineert makkelijk met andere planten.

 

Blikvanger én teamspeler

Dit siergras past overal. Langs randen, in borders of juist in vakken, als onderbeplanting of bodembedekker, tussen rotsen en grind of in potten: je vindt altijd wel een passend plekje. De grijsblauwe kleur combineert prachtig met blauwpaarse, roze of witte bloemen, bijvoor-beeld lavendel, heide of prachtkaars. GroenRijk heeft een ruime keuze aan soorten om mee te variëren. Of je de Festuca glauca ‘Intense Blue’ de ster maakt van je tuin of een mooie medespeler is aan jou. Het resultaat zal zeker indrukwekkend zijn.
 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Helleborus niger 'Christmas Carol'

Tijdens de donkere dagen schitteren de liefelijke witte bloemen van de Helleborus niger 'Christmas Carol'. De plant blijft compact met frisse groene blaadjes en veel bloemknoppen. Bij GroenRijk staat deze winterse sfeermaker nu voor je klaar.

Licht in de duisternis

In het seizoen waarin weinig planten bloeien, pakt de Helleborus juist het podium. Daarom is dit dan ook een populaire plantensoort. De eerste soorten, zoals de Helleborus...

Lees meer...
Bergthee: groenrode kameleon

Gaultheria procumbens heeft een opvallende verkleuring in je herfst- en wintertuin. De bladeren gaan van frisgroen naar dieprood en tot diep in de winter geeft ze je veel felgekleurde besjes. Geniet maandenlang van de kleuren van deze superbodembedekker!


Winterwonder

Oorspronkelijk groeit bergthee of Gaultheria procumbens in bosrijke gebieden in Noord-Amerika. Deze
laagblijvende heester bloeit in juni en juli met kleine...

Lees meer...
Muehlenbeckia met zilverstuikje: Stijlvolle warboel

Naast het bosrijke struikje Muehlenbeckia complexa vind je in deze unieke plantenmix het mooie zilverstuikje (Calocephalus). Samen vormen ze een fantastische duet dat de hele winter mooi blijft!

Speelse combinatie

De Muehlenbeckia complexa is een geweldig leuk laagblijvend en breeduit groeiend struikje met een heerlijke wirwar van stugge takjes en een deken van kleine donkergroene bladeren met een lichte paarse tint aan de rand. Hij komt oorspronkeli...

Lees meer...
Sneeuwbal bloeit al in de winter

Als de meeste heesters in de wintermaanden nog in diepe rust zijn, vrolijkt Vibernum tinus de tuin al op met roze tot witte bloemknopjes tegen glanzend groene bladeren. Je ruikt al een beetje het voorjaar als ze open gaan.

Veelzijdige vroegbloeier

Als je tijdens de bloeiperiode grote halve bollen vol witte bloemetjes aan de Viburnum ziet, begrijp je gelijk waarom deze heester de Nederlandse naam sneeuwbal kreeg. Hij komt oorspronkelijk in subtropisch...

Lees meer...