Op een roze wolk met 'Emmy Deep Rose'

Op een roze wolk met 'Emmy Deep Rose'

De dieproze bloemen op lange stelen van de Anemone hupehensis 'Emmy Deep Rose' geven je tuin of balkon in de late zomer én vroege herfst nog fantastisch veel kleur. Bovendien trekken ze veel bijen en fladderende vlinders naar je tuin. 

Oosterse aantrekkingskracht

Aan het eind van de zomer steelt de opvallende Anemone hupehensis of herfstanemoon absoluut de show in je tuin, de border, een bloemenperk of in een bak op je terras of balkon. Deze elegante plant met purperroze of witte bloemen en een groot hart vol goudgele meeldraden komt oorspronkelijk uit een Chinese provincie die vroeger Hupeh werd genoemd, vandaar de naam hupehensis. De prachtige gekweekte 'Emmy Deep Rose' is, met een lengte van 20 tot 50 cm, een iets kortere soort die sierlijke dieproze komvormige bloemblaadjes draagt en bloeit van augustus tot in oktober.

Intens roze

Omdat de sterke stengels van de Anemone hupehensis 'Emmy Deep Rose' rechtopstaand en flexibel zijn, lijkt een bosje van deze herfstanemonen wel een lage struik propvol bloemen, of een figuurlijke roze bloemenzee die gracieus met de wind mee kan deinen. De bladeren zijn ovaal, hebben een gekartelde rand en een donkergroene tint, waardoor ze een uitstekende achtergrond vormen. Zet 5 tot 7 planten bij elkaar voor een fantastisch effect. De plant kan zichzelf prima vermeerderen; voor je het weet is het aantal snel uitgebreid. Deze herfstanemoon is goed winterhard en loopt ieder voorjaar gewoon weer uit. 

Moeiteloze verzorging

De 'Emmy Deep Rose' is heerlijk onderhoudsvriendelijk. Met deze tips geniet je elk jaar opnieuw van haar bloemen: 

  • Zet de plant in goed doorlatende, humusrijke grond en geef haar een plekje in de zon of halfschaduw.
  • Houd de grond in de zomermaanden vochtig, maar voorkom wateroverlast.
  • Haal in het voorjaar dode bladeren weg en snoei, indien nodig, de plant tot zo’n 5 tot 10 cm terug.
  • Geef in het voorjaar ook gelijk wat organische mest voor een goede bloei.
  • De plant houdt er niet van om verplaatst te worden.

Hoogstaande combinatie

De 'Emmy Deep Rose' staat niet alleen solo of in een groepje mooi, zij combineert ook prima met verschillende andere opgaand groeiende planten en bloemen. Zet ze bijvoorbeeld samen met zilverkaars, alsem, herfstasters en siergrassen voor een fantastisch zomers beeld.
 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chrysanthemum: frisse herfstkleuren

Geef een knallend einde aan je tuinseizoen met de grootbloemige en fantastisch kleurrijke Chrysanthemum. Ze geeft veel vrolijke bloemen en bloeit door tot de eerste nachtvorst.

Dé herfstklassieker

Als de dagen alweer korter worden, komen juist de bloemen van de bolchrysant (Chrysanthemum)
helemaal tot bloei. Deze kleurige herfstbloeier komt oorspronkelijk veel voor in Azië, is zelfs een
nationaal symbool in Japan, en groe...

Lees meer...
Triple Beauty

Op een speelse manier combineert de elegante Triple Beauty drie vaste planten en grassen in één pot.

 

Speelse harmonie

De planten en grassen van de Triple Beauty hebben verschillende hoogtes en matchende kleurschakeringen, waardoor het geheel er heel harmonieus uitziet en tegelijkertijd lekker los overkomt. De drie planten komen er mooi in uit en met opvallende kleuren als roze, lichtgroen en oranje stelen ze de show op...

Lees meer...
Laagblijvend siergras

Wuivende siergrassen vormen een mooie toevoeging aan de planten in je tuin of op je balkon. Laagblijvend lampenpoetsersgras domineert niet, maar past met zijn zachte pluimen en smal blad makkelijk bij de andere planten. Probeer het effect uit en geniet het hele jaar door van deze sfeermaker.

Voor de sier 

Pennisetum alopecuroides 'Hameln' is een laagblijvend siergras met opgaande groei, smal blad en volle, zachte aren die sierli...

Lees meer...
Het blauwste siergras

Het laagblijvende extra blauwe siergras Festuca glauca ‘Intense Blue’ zorgt met zijn stevige grijsblauwe sprieten het hele jaar door voor tuinplezier.  Misschien ken je de soort Festuca glauca ook als blauw schapengras of zwenkgras, vanwege de wuivende bewegingen. De Festuca glauca zal zich in jouw tuin of op je balkon makkelijk thuis voelen, want hij heeft weinig onderhoud nodig.

Blauw, blauwer, blauwste siergras

Met de blauwe...

Lees meer...