Hibiscus Suniq XXL: extreme eyecatcher

Hibiscus Suniq XXL: extreme eyecatcher

Extreem grote tropisch ogende bloemen sieren de Hibiscus Suniq XXL vanaf half juli. Deze kleurige heester is een absoluut pronkstuk in je tuin en staat perfect in een bak of pot op je terras.

Gigantische bloemen

Oorspronkelijk komt de Hibiscus overal in de wereld in zowel tropische als subtropische streken voor. Vooral bekend zijn de tuinhibiscus (Hibiscus syriacus) of altheastruik en natuurlijk de Chinese roos (Hibiscus rosa-sinensis). De Suniq XXL is met 1 tot 1,5 meter een vrij laagbloeiende hibiscussoort die enorme schotelvormige bloemen vormt met een diameter van wel 20 cm. Deze heester komt pas vanaf juli tot volle bloei en toont je tot de eerste nachtvorst in de herfst haar geweldig grote kleurrijke bloemen. Ze is vorstbestendig, verliest in de winter wel haar diepgroene bladeren, maar die komen in het voorjaar gewoon weer terug.

Hoofdrol in je tuin

Vooral in een bak of pot op je terras of balkon komt deze Hibiscussoort mooi tot haar recht. Maar ook in je tuin in de volle grond is ze met haar grote kleurige bloemen een extreme eyecatcher. Gun haar daarom een opvallende rol. Zet haar in de halfschaduw maar zorg wel dat ze goed is afgeschermd voor de wind en in de winter niet in vochtige grond staat. Bijen en vlinders brengen graag een bezoek aan de verleidelijke bloemen in verschillende kleuren.

Lekker lang doorbloeien

Als je lang wilt genieten van de bloemen van de Hibiscus moscheutos 'Extreme', volg dan deze tips voor een optimale bloei:

  • Plant de heester in je tuin in voedingsrijke, goed doorlatende grond.
  • Geef deze hibiscus tijdens de bloei regelmatig wat extra mest. Planten in pot houden in de bloeiperiode wel twee keer per maand van wat vloeibare plantenvoeding.
  • Geef haar vooral in de eerste maanden regelmatig water. Daarna heeft ze geleidelijk minder nodig, maar laat de grond vooral niet uitdrogen.
  • Uitgebloeide bloemen kun je voorzichtig weghalen.

Lastige keuze

De Suniq XL is verkrijgbaar in verschillende kleuren die allemaal wel een opvallend plekje in je tuin of op je terras verdienen. Succes met kiezen!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Helleborus niger 'Christmas Carol'

Tijdens de donkere dagen schitteren de liefelijke witte bloemen van de Helleborus niger 'Christmas Carol'. De plant blijft compact met frisse groene blaadjes en veel bloemknoppen. Bij GroenRijk staat deze winterse sfeermaker nu voor je klaar.

Licht in de duisternis

In het seizoen waarin weinig planten bloeien, pakt de Helleborus juist het podium. Daarom is dit dan ook een populaire plantensoort. De eerste soorten, zoals de Helleborus...

Lees meer...
Bergthee: groenrode kameleon

Gaultheria procumbens heeft een opvallende verkleuring in je herfst- en wintertuin. De bladeren gaan van frisgroen naar dieprood en tot diep in de winter geeft ze je veel felgekleurde besjes. Geniet maandenlang van de kleuren van deze superbodembedekker!


Winterwonder

Oorspronkelijk groeit bergthee of Gaultheria procumbens in bosrijke gebieden in Noord-Amerika. Deze
laagblijvende heester bloeit in juni en juli met kleine...

Lees meer...
Muehlenbeckia met zilverstuikje: Stijlvolle warboel

Naast het bosrijke struikje Muehlenbeckia complexa vind je in deze unieke plantenmix het mooie zilverstuikje (Calocephalus). Samen vormen ze een fantastische duet dat de hele winter mooi blijft!

Speelse combinatie

De Muehlenbeckia complexa is een geweldig leuk laagblijvend en breeduit groeiend struikje met een heerlijke wirwar van stugge takjes en een deken van kleine donkergroene bladeren met een lichte paarse tint aan de rand. Hij komt oorspronkeli...

Lees meer...
Sneeuwbal bloeit al in de winter

Als de meeste heesters in de wintermaanden nog in diepe rust zijn, vrolijkt Vibernum tinus de tuin al op met roze tot witte bloemknopjes tegen glanzend groene bladeren. Je ruikt al een beetje het voorjaar als ze open gaan.

Veelzijdige vroegbloeier

Als je tijdens de bloeiperiode grote halve bollen vol witte bloemetjes aan de Viburnum ziet, begrijp je gelijk waarom deze heester de Nederlandse naam sneeuwbal kreeg. Hij komt oorspronkelijk in subtropisch...

Lees meer...