Garden Girls struikheide: geen bloemen maar knoppen

Garden Girls struikheide: geen bloemen maar knoppen

Met de Garden Girls struikheide (Calluna vulgaris) is iets bijzonders aan de hand: de bloemen komen niet uit, maar blijven in de knop. En dat heeft een bijzonder effect! Deze knopheide bloeit daardoor veel langer door dan de normale struikheide met open bloemen. De onweerstaanbare Garden Girls vind je nu volop bij GroenRijk. 

 

Speling als veredeling

Bij heideplanten komt een speling van de natuur soms spontaan voor. De kwekers van Garden Girls ontdekten struikheide waarvan de knoppen niet helemaal waren opengaan en gebruikten deze eigenschap om mee door te kweken. Het grote voordeel van deze struikheide is dat ze, in een poging om toch nog bestoven te worden, langer bloeit. Uiteindelijk maakt de plant geen zaden aan, maar door te stekken kan de knopheide toch worden gekweekt. Inmiddels zijn er al vele soorten.  

 

Beetje zuur

De Garden Girls houden, net als andere heideplanten, van zure grond. Je kunt ze plaatsen bij andere zuurminnende planten zoals Rhododendron, magnolia of hortensia. Maar je kunt ook zelf een ruim plantgat vullen met een mengsel van tuinturf en aarde. Óf kies voor bij GroenRijk verkrijgbare kant-en-klare heidegrond. Maak het jouw Garden Girls helemaal naar de zin met een plekje in de zon of halfschaduw. In maart snoei je de takken tot een derde van de plant. Er moet nog wel wat groen loof overblijven. 

 

Zorgeloze Garden Girls

De Calluna vulgaris Garden Girls bloeit tussen juli en november en kan ook goed tegen regen, mist en vorst. Afhankelijk van de soort knopheide worden de planten rond 50 centi-meter hoog. Daardoor vind je vast makkelijk een plekje voor deze verfijnde knopheide. 

 

Je gaat vast van de Garden Girls houden!

De liefelijke knopjes van knopheide hebben een grote aantrekkingskracht én het is ook nog een makkelijke plant. Reden genoeg om bij GroenRijk wat potten met Garden Girls mee te nemen! Dit maakt ze onweerstaanbaar:

  • Door de bescheiden bloei past deze heidesoort bij veel andere tuinplanten.
  • Knopheide bloeit tot in november.
  • De planten zijn winterhard.
  • Regen, hagel en vorst zijn geen probleem.
  • Zelfs in een pot overleeft knopheide gure tijden.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Helleborus niger 'Christmas Carol'

Tijdens de donkere dagen schitteren de liefelijke witte bloemen van de Helleborus niger 'Christmas Carol'. De plant blijft compact met frisse groene blaadjes en veel bloemknoppen. Bij GroenRijk staat deze winterse sfeermaker nu voor je klaar.

Licht in de duisternis

In het seizoen waarin weinig planten bloeien, pakt de Helleborus juist het podium. Daarom is dit dan ook een populaire plantensoort. De eerste soorten, zoals de Helleborus...

Lees meer...
Bergthee: groenrode kameleon

Gaultheria procumbens heeft een opvallende verkleuring in je herfst- en wintertuin. De bladeren gaan van frisgroen naar dieprood en tot diep in de winter geeft ze je veel felgekleurde besjes. Geniet maandenlang van de kleuren van deze superbodembedekker!


Winterwonder

Oorspronkelijk groeit bergthee of Gaultheria procumbens in bosrijke gebieden in Noord-Amerika. Deze
laagblijvende heester bloeit in juni en juli met kleine...

Lees meer...
Muehlenbeckia met zilverstuikje: Stijlvolle warboel

Naast het bosrijke struikje Muehlenbeckia complexa vind je in deze unieke plantenmix het mooie zilverstuikje (Calocephalus). Samen vormen ze een fantastische duet dat de hele winter mooi blijft!

Speelse combinatie

De Muehlenbeckia complexa is een geweldig leuk laagblijvend en breeduit groeiend struikje met een heerlijke wirwar van stugge takjes en een deken van kleine donkergroene bladeren met een lichte paarse tint aan de rand. Hij komt oorspronkeli...

Lees meer...
Sneeuwbal bloeit al in de winter

Als de meeste heesters in de wintermaanden nog in diepe rust zijn, vrolijkt Vibernum tinus de tuin al op met roze tot witte bloemknopjes tegen glanzend groene bladeren. Je ruikt al een beetje het voorjaar als ze open gaan.

Veelzijdige vroegbloeier

Als je tijdens de bloeiperiode grote halve bollen vol witte bloemetjes aan de Viburnum ziet, begrijp je gelijk waarom deze heester de Nederlandse naam sneeuwbal kreeg. Hij komt oorspronkelijk in subtropisch...

Lees meer...